Massage Behandlingar

Traditionell thaimassage utförs utan olja och mottagaren är fullt påklädd under tiden som massagen utförs.
Övriga massager utföres med underkläder på

Dagens teknik har medfört att allt fler med stillasittande datorarbete får stora besvär med musarm, ryggbesvär och stel nacke med efterföljande huvudvärk.Thaimassage hjälper till att lösa upp knutor i muskler och öka blodcirkulationen.
Thaimassage kan lindra sjukdomar i olika organ,
både fysiska och till viss del även psykiska besvär. Kombinationen av dessa egenskaper placerar thaimassagen i en unik position som en helande terapiform. Thaimassage fungerar både i underhållande friskvårdssyfte som i behandlingssyfte av olika sjukdomstillstånd och har i vissa fall visat sig fungera väl där traditionell sjukvård inte hjälpt.

Thaimassage är en fantastisk behandlingsform, om den utförs på rätt sätt. Den kan gå ända in i själen och beröra dig på djupet, låta dig hämta andan och en vilopaus i dagens stress och jäkt. Massagen mjukar upp stelhet och släpper fysiska spänningar i kroppen. Dessutom är kropp själens boning vilket betyder att kroppen inte fungerar som den ska när själen lider.
Massören utnyttjar sin kroppsvikt istället för muskelkraft vilket därmed ger en kraftfull behandling. Traditionell thaimassage utförs utan olja och mottagaren är fullt påklädd under tiden som massagen utförs.

Traditionell Kroppsmassage

Traditionell kroppsmassage med hjälp av stretchning, tryck med händer, tummar, armbågar, knän och fötter får man en djupgående energimassage som löser upp blockeringar i meridianerna (energilinjerna). Det innebär att kroppen blir avslappnad, mjuk, behaglig och harmonisk.

Känner du dig stel i kroppen, rygg, nacke, axlar och armar mm? Har du spänningshuvudvärk eller ryggbesvär? Är du stressad eller känner du dig i obalans?
Kroppsmassage är en mycket effektiv behandlingsform för att motverka olika problem, också i förebyggande syfte. Behandlingen upplevs ha följande effekter:

* Förnyar och skapar balans i hela kroppen
* Minskar stress och ökar välbefinnande
* Öppnar blockerade områden i kroppen
* Frigör muskelspänningar
* Ger ökad smidighet och rörlighet
* Ger ökad harmoni.

Örtmassage

Örtmassage är en blandning av upphettade varma örter, traditionella thailändska örter används vid denna massage. Varma omslag är utmärkta för stelhet ömma eller sträckta muskler och leder. De kan också ge smärtlindring vid t.ex. ryggbesvär och värk. De aromatiska örterna har en välgörande effekt. Känn den sköna avslappningen medan kroppen återhämtar sig.

Oljemassage

Oljemassage ger dig förmånen att det är en mjuk massage som gör att du slipper tryck och kläm på kroppen. Ett bra alternativ vid ömhet och smärta i muskler och leder. Oljan ger en glädjande och väl njutande känsla, stimulerar uppbyggandet av endorfinhormoner som ger en bättre psykologisk immunologi. Du får en god känsla i hela kroppen samt den dämpar smärta och ger avslappning. I vår olje- behandling använder vi aromatisk doftande och välgörande oljor som vi själva importera från Thailand. Oljan bidrar även till att huden blir mjuk och återfuktad. Under massagen är mottagaren endast iklädd underkläder och badlakan.
Morotsolja

Är bra för

Ansikte: Morotsolja har goda antioxidantiva egenskaper och är en bra ansiktsolja, särskilt för anti-aging produkter.
Kroppen: Blanda gärna morotsolja med mandelolja för bra glid vid massage.

Kokosolja

kokosolja tränger lätt in i huden och ger en fin lyster samt skyddar mot åldrande och uttorkning
Mycket bra för vinter massage då den hjälper till att återfukta huden.
Massage med kokosolja kan lugna och slappna av spända muskler i kroppen.
Detta är bra om du är trött på grund av fysisk aktivitet.
När kokosolja appliceras på huden hjälper det huden att bli av med skadliga bakterier och skyddar mot infektionssjukdomar. ’
Kokosolja massage

Överkropp / Scrub

Bodyscrub i asien är scrub en vanlig skönhetsbehandling. Man har för länge sedan upptäckt hur en kraftfull exfoliering av huden gör den både ordentligt ren, silkeslen och vilken lyster den får. Kroppspeelingen är skön, ger stimulans och avlägsnar döda hudceller, man kan säga att huden slipas för att bli len. Huden stärks och stramas upp. Efter scrubben tar man en dusch utan tvål för att därefter smörjas in i kokosnötlotion eller kombineras med valfri massagebehandling.
Behandlingen varar i ca: 45 minuter
Våra scrub innehåller: Örtsalt bodyscrub, Havs salt, Örter, Mjölk.

Huvud och skuldror massage är en kortare form av thaimassage som inriktar sig på rygg, nacke, axlar och huvud.
Tryck och stretchtekniker används som i traditionell thaimassage.

Vaxning

Vaxning är en effektiv hårborttagningsmetod som är lämplig för både större partier av kroppen (ben, rygg, mage m.m) och för de mindre (bikinilinje, armhålor m.m). Vid regelbunden vaxning växer hårstråna glesare, tunnare och svagare. För att uppnå ett någorlunda långvarigt resultat så krävs några upprepade vaxnings behandlingar utan rakning emellanåt. Hårstråna har dessutom olika växt faser.

Fotmassage

Fotmassage bygger på gammal kinesisk fotreflexologi, där områden på foten motsvarar organ och kroppsdelar. Massören jobbar både med fingrarna och en liten träpinne och genom att massera reflexpunkterna under fötterna påverkas inre organ, muskler och leder. Fötter och vader får en välgörande behandling vilket hjälper när man är trött och öm. Massagekrämen som används fungerar som en fotdeodorant och har även antiseptiska egenskaper. Fot massage ger en välmående och avslappnande känsla i hela kroppen och hjälper till att motverka stress genom stimulering av nervsystemet och blodomloppet i hela kroppen. Känner du dig trött i fötterna efter en hel dag med mycket aktivitet , då passar denna behandling mycket bra.

En fotmassage går till på följande vis:
Fötterna tvättas noggrant och Du får sätta Dig i en bekväm position. Efter detta smörjs fötterna in med en lotion. Fotmassagen börjar och alla vitala punkter behandlas i foten. Mer lotion tillsätts när detta behövs.

Thailändsk fotmassage är avslappnande samt har ett antal fördelar:
• Ökad blodcirkulation
• Stärkt immunförsvar
• Minskad stelhet och ökad rörlighet
• Ökad fysisk läkning
• Avstressande
• Förbättrad sömn